Denne fremgangsmåten fungerer med alle kombimodellene (ekkolodd og kartplotter i en enhet) av Elite HDI og Elite CHIRP. Det er å anbefale at du sørger for å ha oppdatert software, du kan hente gratis softwareoppdatering til din Elite her: http://www.lowrance.com/en-US/Software-Updates/

Med båten på vannet, begynn med å slå på Eliten. Putt inn minnekortet du skal logge på. Du bør IKKE logge på et minnekort med Navionics eller Jeppesen (C-map) sine kart på. Derimot kan du helt fint logge på en minnebrikke hvor du har kart fra dybdekart.no. Både Elite HDI og Elite CHIRP godtar Micro SD og Micro SDHD minnekort opp til 32GB. Det kan med fordel være et rimelig minnekort med lav klassifisering, gjerne ikke mer enn klasse 6. Et minnekort på 8GB holder til et stort kart og flere dager med logging, så kjøp heller flere små kort enn et stort, minnekort har begrenset levetid i et maritimt miljø.

Vent til Eliten har fått kontakt med nok satellitter til å vise din posisjon. Dette kan ta alt fra noen få sekunder til flere minutter. Hvis du ikke allerede står i et skjermbilde som viser ekkoloddet, trykk "Pages"-knappen og velg ekkolodd.

I ekkoloddbildet, trykk "Menu"-knappen og du får opp denne menyen:

Bruk piltastene til å gå ned til "Opptak ekkolodd" (markert med rød firkant). Trykk "Enter"-knappen og du får dette skjermbildet:

Bildet over viser strengt tatt menyen mens opptaket er i gang, men prinsippet er det samme. Markert med rød firkant er menypunktet du trykker på for å starte opptaket ditt, her vil det stå "Start opptak". Bruk piltastene til å markere valget og trykk "Enter"-tasten. Opptaket ditt er nå i gang og lagres direkte til minnebrikken du satte inn.

Når du er ferdig med loggingen, gjentar du trinnene over men velger "Stopp opptak" i siste punkt. Du kan starte og stoppe opptaket så ofte du vil, tidligere opptak blir ikke slettet eller skrevet over. Vi anbefaler at du stanser loggingen når båten skal i plan, og starter på nytt når båten kommer ned fra plan.

Vel hjemme igjen putter du minnekortet i en PC og sender inn til dybdekart.no. Etter en stund kan du laste ned det oppdaterte kartet fra nettsiden.

Skrevet av

Dybdekart.no Prosjektet for dybdekart av norske innsjøer!